På Tolsjöhult kan ni fiska ett stort antal arter. I sjöarna på och kring marken finns storröding, gullspångsöring, regnbågslax, sik, gös, lake, gädda, abborre.Sjön Unden är en av södra Sveriges mest orörda och rena vatten. Det är en djup klarvattensjö i vildmarksområde som av Riksdagen är förklarad som riksintresse. Unden är en av Sveriges förnämsta storrödingsjöar.

Abborre - 

Det är bra abborrefiske på sommaren. Mete på löja eller spinnfiske med spinnare eller jigg är gångbara metoder. Framåt höstkanten när abborren flyttar ut på djupare vatten fungerar pimpelfisket bra. Abborrsäsongen börjar i juni månad och man kan fiska aborre till långt fram i oktober.

 

Gädda - 

Under försommaren uppehåller sig många gäddor på grunt vatten och kan då spinnfiskas. Längre fram på sommaren flyttar gäddorna ut på de fria ytorna och då är trolling den bästa metoden. Trolling betyder dragrodd med motor. Vi använder oss ofta av ytparavaner för att kunna sprida våra beten över en större yta. Yxningen har under ett flertal år varit arena för gäddfisketävlingen Trollingtouren. Resultaten har visat på gott om gädda med en hög medelvikt.

 

Röding -

Rödingen uppehåller sig oftast i de fria vattenskikten över djupare vatten. Här är det trolling med djuprigg som gäller. Man använder sig av en vajer med ett tungt blylod. En linutlösare gör att blylodet kopplas från när fisken hugger och men kan drilla på vanligt sätt. Rödingfiske är för den tålmodige och det kan vara långt mellan huggen men det är desto roligare när det hugger.

 

 

 

Boende/Priser

Ankomst till Tolsjöhult em/kväll dagen innan fisket.

Ni bor på gården. se mer info "Boende" 

Båtar (vill du ha motor får du ta med egen, rekommenderad storlek kring 4hkr.  Sjöarna är dock inte större än att det går att ro.) Fiskekort och en måltid ingår.

Avresa efter avslutat fiske

Fredag – söndag perioden 1/4 – 30/6           

1 500 SEK inkl moms

I priset ingår boende, båt och fiske. OBS minimum 3 personer

Det går att komplettera fiskepaketet med flera övernattningar om så önskas.

Fiskepaketet kan bokas under juni till oktober när fisket är som bäst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use