TOLSJÖHULT GÅRD

UTFORSKA OMRÅDET 
BAD, SJÖAR och FISKE


Tolsjöhult ligger nära flera uppskattade badsjöar.

På gården har man utsikt över Tolsjön och om man vill bada så finns den närmaste badsjöb Lilla Valsjön, bara 5 minuters gångväg därifrån. Här finns en underbar sandstrand och en liten grillplats. Platsen är idyllisk för barn och familjer

 

Tolsjöhult ligger vid Undens södra spets. Det finns en fin brygga med sand samt en bastu ca 2 km skogsväg från gården. Unden är en källsjö så dess vatten är kristallklart och  lite kallare än Lilla Valsjön. Det går också att rida dit då vi har en liten hage intill.

På Stora Valsjön går det bra att fiska. Fiskekort krävs .

Mer information om fisk i området här:

https://www.vastsverige.com/karlsborg/vatternochsjolivet/artiklar/fiska/


 

JAKT

Tolsjöhult Gård är ett eget jaktvårdsområde. Här finns älg, rådjur, bäver och vildsvin.

Kontakta oss för mer information

 


CYKEL

Kring Tolsjöhult gård finns gott om cykelleder. Många trampar på Sverigeleden men här finns också grusvägar i naturskön miljö. I skogarna finns också leder att upptäcka med mountainbikes. Ett riktigt cykelparadis.
 
RIDNING

I samarbete med Ridleder i Tived går det utmärkta ridleder genom gårdens skogar.

Flera nöjda besökare har bott på Tolsjöhult, haft egen häst med sig och sedan gjort dagsturer på egen hand eller organiserat, på några av de nyss färdigställda ridlederna i närheten. Sammanlagt 30 mil ridleder runt omkring Unden o alla de andra vackra sjöarna finns i dagsläget!

Läs mer om alla fantastiska ridleder i Tiveden här:

http://www.ridledertiveden.se/ eller kontakta Monica Bergerstedt, Kopparhult, Tived: 0505-25017

 SEVÄRDHETER

Karlsborg – Sveriges reservhuvudstad samt guldplats!

 

Staden som agerade Sveriges reservhuvudstad och där Sveriges guldreserv bevarats under flera år - därav namnet ligger bara 17 km från Tolsjöhult. Det är en riktigt trevlig stad att besöka. Förutom all spännande historia kring fästningen – både från förr och nu – så finns ett utmärkt museum, fina bad och båtmöjligheter samt flera bra restauranger. En riktig ”sommarpärla” året om.

 

Forsvik

Besök de gamla bruksbyggnaderna och ta del av industrihistorien och ihop med charmiga cafeer bildar det  tillsammans ett besöksmål med en riktig genuin charm. Eller ta en glass och titta på båtarna som tar sig igenom Göta kanals äldsta sluss. Ett mycket uppskattat utflyktsmål för alla men kanske speciellt för den som läst Jan Giullous böcker om ”Arn”

 RESTAURANTER


Tivedens mat- Tived

www.tivedensmat.se 


Tiveds Lanthandel - lantahandel med restaurant i charmig miljö - Tived

Luropompa - i ansluning till lanthandeln finns denna charmiga mathak med egna specialiteter från området. även godaste pizzorna - Tived

www.tivedslanthandel.se


Tiveds kafferosteri - Eget rostat kaffe i smakfull och härlig miljö - Tived

www.tivedskafferosteri.se


Idas brygga - Klassisk god mat i trevligt miljö - Karlsborg

www.idasbrygga.se


Mandys -  50-talshak med godaste hamburgarna - Töreboda

www.mandysdiner.se
HANDLA

I Undenäs ligger den närmaste ICA-handeln och där går det att få tag på det mesta inkl beställa från Systembolaget samt Apoteket. 


https://www.ica.se/butiker/nara/karlsborg/lanthandlarn-i-undenas-1991/start/?utm_source=google&utm_medium=locations&utm_campaign=Lanthandeln+i+Unden%C3%A4s+01991